сряда, 19 август 2015 г.

Предимствата на външните ролетни щори


Обикновено се сещаме за тях в началото на лятото или когато сменим апартамента. В търсене на оптималното решение за спасение от силните слънчеви лъчи, навлизащи в стаята ни. На пазара се предлага разнообразие от цветове, така че можем да изберем най-подходящите за дома, офиса или вилата си.
Предимствата на ролетните щори не се заключават обаче само в засенчването.Ето няколко от тях:

  • Намаляват проникването на слънчевите лъчи
Едва ли има по-добро решение да се справите със силните слънчеви лъчи, нахлуващи в стаята. Ако си в стая, силно осветена от слънчевата светлина , очите те дразнят, дори трудно виждаш. Освен спасението за очите, намаляването на слънчевите лъчи в стаята помага за запазване на мебелите, постелките, завесите и килимите. Цветовете на тези повърхности трайно се изменят при излагане на слънчеви лъчи продължително време.
  • Изолират шума
Когато се намираме в жилище, в което външните шумове си чуват силно , желанието да си починеш и поспиш е почти блян. Ако живеем на по-ниските етажи в жилищен блок или до оживена улица , детска площадка, училище, почивката ни е обречена. Днес има далеч повече решения за шумоизлация отколкото преди. Най-често поставяме pvc дограма и външна изолация. Но още по-добър ефект за шумоизолирането дават щорите. Външните ролетни щори имат най-висок процент изолиране на шум.
  • Подобрява се енергийната ефективност

Външните ролетни щори правят дома ни като цяло по-добре изолиран. По-добра енергийна ефективност означава по-ниски нива на изпарения от гориво, които могат да проникнат в дома ни, топлина, студ. По-добрата топло изолация не позволява горещината или студът през зимата да прониква в жилището. Това означава, че запазваме максимално желаната температура в стаята непроменена. Успешното топлоизолиране веднага означава по-малко разходи за енергия за охлаждане или затопляне.



  • Спомагат за поддръжката на прозорците
Външните ролетни щори не позволяват събирането на прах, пясък, влага по вашите прозорци и врати. Това означава, че пазят стъклата ви чисти за по-дълго време. Изисква се по-малко поддръжка, тъй като замърсяването е сведено до минимум. Също така външните ролетни щори предпазват от външни наранявания от летящи във въздуха малки частици, камъчета и други.

  • Различно управление
Ролетнитещори за проектирани да бъдат задвижвани от различен вид механизми. Някои са с ръчни ролки, а други се вдигат и свалят чрез електрически механизъм, който се задейства с дистанционно управление. Други се вдигат и свалят на ръка с издърпване. На някои варианти се предлага таймер функция, която позволява автоматично вдигане и сваляне на щората в определено време.
  • Икономично решение на въпроса със завесите
Когато имате външни ролетни щори, не се налага да избирате плътни завеси, да се съобразявате с непрозрачността им. Можете спокойно да си вземете леки прозрачни завеси, които служат най-вече за декорация. Има хора, които дори не обичат да слагат завеси, когато имат щори.
  • Повишава безопасността
Външните ролетни щори осигуряват много по-голяма якост на прозорците при силни бури или вятър. Това означава, че хората в жилището са далеч по-защитени от обикновено, а самото жилище е предпазено по-добре от щети.
Не по-маловажно е предпазването от влизане с взлом през стъклата.


Етикети: , , , , , ,

1 коментара:

В 2 юни 2019 г. в 10:02 , Blogger Sean Gallen каза...

Много полезна информация, поздравления. Актуална ли е?
Фирма за Щори Бургас

 

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница